TaiChi/ChiKung lessen= gezondheid

Op woensdag zijn er Tai Chi/ Chi Kung lessen.
Tai Chi is gebaseerd op de harmonie tussen yin en yang. De principes ervan zijn gebaseerd op het taoïsme, waarbij de tegengestelde krachten in de natuur elkaar telkens aanvullen. Krachten die yin en yang worden genoemd. Tai Chi is gebaseerd op de harmonie tussen yin en yang. Deze volheid en leegte der dingen, ofwel de paren der tegenstellingen, completeren elkaar en vormen telkens een eenheid. Tai Chi brengt deze twee tegenpolen met elkaar in balans door het uitvoeren, van langzame bewegingen waarbij de aandacht gericht is op de beweging, lichaamshouding en ademhaling.

Lichaam en geest
De langzame bewegingen van Tai Chi zorgen ervoor dat de levensenergie (chi) vrij door het lichaam kan stromen ( bevordert de balans in het lichaam) , zorgen voor soepele gewrichten, concentratie en ontspanning. Tai Chi is geschikt voor alle leeftijden en bestaat uit een evenwichtig samenspel tussen lichaam en geest (rust en concentratie).


Chi Kung

Chi kung is een verzamelnaam voor een grote verscheidenheid van oefeningen om je energie (chi) op een natuurlijke manier te laten stromen. Kung betekent “beoefenen, ontwikkelen, cultiveren”. Chi kung wordt vaak vertaald als “werken met energie”. Het is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. De oefeningen zijn onderdeel van een zachte vorm van training die gericht is op het versterken van de gezondheid. Hoe je energie kunt voelen, op kunt bouwen en ermee kunt werken leer je in de lessen.

Enkele doelen/effecten van Chi kung:

  • Verhoging van je lichaamsbewustzijn. Je merkt het eerder als je onnodige spanning vasthoudt.
  • Je kunt dieper en vaker ontspannen. Je weet hoe je spanning kunt verminderen/ op kunt lossen.
  • Je energiebanen worden geopend, zodat de energie overal goed kan doorstromen. Afvalstoffen worden beter afgevoerd en je hebt meer energie tot je beschikking.
  • Je gezondheid verbeteren.
  • Versterken van je lichaam, je beschikt over meer energie, je kunt meer aan.
  • Valpreventie.
  • Heilzaam bij de ziekte van Parkinson
  • Energie leren voelen, laten circuleren, vermeerderen, versterken, bewaren.
  • Dit gebeurt door stille lichaamshoudingen, eenvoudige bewegingen, bewust inzetten van de ademhaling en oefening van de geest.

Lestijden :  (instromen is altijd mogelijk )                                         

Woensdag  13.30 tot 14.30
19.00 tot 20.00