Agenda - Activiteiten

ONTSPANNING:

Stranddagen

In het najaar van 2020 gaan we weer een stranddag organiseren. Oefeningen op het strand, wandelen, kookworkshop en daarna lekker met z’n allen genieten van de maaltijd. (verdere info op aanvraag)

Belangstelling om als persoon, groep of bedrijf een stranddag te beleven ?
Samen met u gaan we voor de innerlijke mens, zowel geestelijk als culinair. We gaan proeven en iets heerlijks bereiden.
Willy zorgt voor ontspanningsoefeningen, spier ontspannende oefeningen, ademhalingsoefeningen, visualisaties, eventueel meditatie, kortom handvatten die u helpen om meer en tijdig te kunnen ontspannen, thuis en op het werk. Dat doen we binnen in de strandtent en/of buiten op het strand of in de duinen.

Dit alles geeft het ultieme vrije gevoel, het ruisen van de zee, heerlijke zilte zeelucht, wind in de haren en misschien met blote voeten in het zand en de zee. En daarbij of tussendoor de heerlijke in teamverband gemaakte lunch of diner.
Voor verdere informatie kunt u terecht bij Willy

Stilte-retraite weekend

Ook in 2020 staat er een stilte-retraite weekend gepland.
Heb je belangstelling? Verdere informatie via mail of telefoon.

MEDITATIEF WANDELEN


Vollemaan wandelingen, Regelmatig 's avonds vollemaan wandelingen. Aanmelden en inlichtingen via telefoon of deze site.

Viering Winterzonnewende

Maandag 21 december 2020 vieren we de winterzonnewende.
Het begrip tijd is alom aanwezig. Voor velen is de kloktijd leidend in het leven (tijd is geld). Op (......) 21 december willen we samen de natuurlijke tijd beleven. De dag waarop de zon het kortst schijnt, en we de langste nacht van het jaar beleven. Vanaf dan gaan de dagen weer lengen en komt er letterlijk meer licht in ons leven. Deze periode wordt Midwinter genoemd, en deze dag wordt al sinds mensenheugenis gevierd op het noordelijk halfrond. We willen graag samen op deze avond de natuurlijke cyclus van donker naar licht vieren. Daarbij gaan we bewust aandacht geven aan de overgang van het donker van de winter naar het nieuwe licht dat het nieuwe jaar inluidt. Zo sluiten we aan bij het natuurlijk proces, zodat we 'bij de tijd blijven' en bij de natuur. De natuur is zeer belangrijk voor ons 'ontwaken'. In oude tijden, bij mensen die dicht bij de natuur leefden, was dit vanzelfsprekend om te vieren. In de loop der tijd zijn we dit gevoel kwijt geraakt, maar bij velen leeft dit wel degelijk. Als dit bij jou ook zo is of wilt meebeleven, dan nodigen we je van harte uit deze avond met ons te vieren. We wandelen ( in stilte) door de polder en met behulp van oefeningen en meditatie (binnen) willen we dat licht verwelkomen en je laten ervaren dat het licht altijd in onszelf schuilt. Kom ook en ervaar. Locatie: waarschijnlijk Theetuin de Bongerd te Herkingen. Aanvang : 20:30 uur. Kosten : 15 euro. (inclusief 2 consumpties) Je kunt je alvast aanmelden via info@praktijkdeloods.nl of telefonisch 06 20793697.

Zondag 25 oktober 2020 is uitgeroepen tot de landelijke stiltedag . Ook "Praktijk De Loods" heeft zich aangesloten bij dit landelijk evenement. Om 10.00 uur starten we met een stiltewandeling van ca. 1 uur vanaf Praktijk de Loods.We raden goede wandelschoenen aan, warme kleren en ev. regenkleding. Na de wandeling (gratis) is er voor elke deelnemer nog een kopje thee. Graag aanmelden via de site, info@praktijkdeloods.nl of tel. 06 20793697. Zie voor verdere informatie de pers en www.dagvandestilte.nl (Wij verzorgen ook op aanvraag meditatieve wandelingen zowel 's avonds als overdag)

Ontspanningslessen

De ontspanningslessen vinden plaats in Praktijk de Loods, Molenweg 36 te Middelharnis en liggen tijdens de zomerperiode vanaf juni stil.
Aanvangstijden: maandag 9.00 uur, 19.30 uur, dinsdag 19.15 uur, er is nog plek beschikbaar en instromen is geen bezwaar. Voor een gratis proefles kunt u contact opnemen via deze site of telefonisch.

Start van de week

Heb jij je ook al zo vaak voorgenomen om eens meer tijd voor jezelf te nemen? Kom iedere maandagochtend om 9.00 uur de week starten bij jezelf! Rustige lichaamsbeweging, gecombineerd met meditatieoefeningen om de week relaxed, geïnspireerd en effectief te starten. Dit helpt je om prioriteiten te stellen, zodat je doelgericht en ontspannen de week kunt beginnen en vorm kunt geven. Dus ben je vrij op maandag of kun je dat regelen, probeer het eens ! Iedere maandag m.u.v. schoolvakanties of in overleg. Tijd: 9.00 uur tot 10.00 uur. Na afloop is er thee, je kunt dan rustig de tijd nemen om al het meegemaakte een plekje te geven en eventueel met elkaar te bespreken. Aanmelden via de site of telefonisch 06 20793697

Cursus Touch for Health

De nieuwe cursus Touch for Health1 start bij voldoende deelname begin volgend jaar en wordt afgesloten met het examen in mei. Belangstelling om een vervolgcursus Touch te volgen? Informatie en/of telefonische opgave telefonisch of via deze site.

TAI CHI TAO/ CHI KUNG lessen

Ook de Tai Chi Tao en Chi Kung lessen worden tijdens de zomerperiode onderbroken. Deze lessen zijn geschikt voor jong en oud. Voor mensen met reuma, fibromyalgie of Parkinson wordt aanbevolen regelmatig te bewegen. Ook voor deze personen zijn deze lessen juist door de zachte bewegingsvormen uitermate geschikt. Ook voor valpreventie is Tai Chi een bewegingsvorm die zeer effectief is. Belangstelling? Je bent welkom op woensdagmiddag van 13.30 u. tot 14.30 u. of woensdagavond van 19.30 u. tot 20.30 u. in praktijk De Loods, of in overleg bij voldoende deelname op een andere dag/tijdstip/plaats. Instromen is bij deze vorm altijd mogelijk. Wel graag eerst even aanmelden via deze site of via de telefoon, waar ook verdere informatie is te verkrijgen.

webdesign: Jans enzo